zaterdag 23 augustus 2014

The Black Gang: Karel Brandes, percussie, Klaas van Belzen, percussie, John Caljouw, zang en gitaar, Johan Wattel, drums, Ad Meeuwsen (op de voorgrond), piano en zang, Anthonie van de Buuse, gitaar, zang, Leo Pouwer, bas.

Het moet ergens in de jaren 70 geweest zijn dat Johnny deze band oprichtte met zijn muzikale compaan Ad Meeuwse. De naam Black Gang werd ontleend aan de "Zwarte Bende". In zwart uniform gestoken gasten die een onderdeel uitmaakten van de Londense douane en politie. Zij controleerden in de Thames-havens van Londen schepen op contrabande. Was dat het geval ging het schip "aan de ketting."
Johnny was met Chris L. op zijn coaster vanuit Gent meegereisd naar Londen en raakte bevriend met de jongens van "The Black Gang". Er was een gitaar aan boord en de Black Gang Boys hielden van muziek.
Gezeten op de bank waarvan de zitting volgestouwd lag met Bols en Johnny Walker speelde hij de Beatle Bones & Smokin' Stones. De Black Gang vond het prachtig en de kennismaking werd voortgezet in de pubs aan de Riverside.

Johnny fequenteerde geregeld de American Bar op Plein 40 in M'burg. In die kroeg werd door eigenaar Kees Petiet AC-DC en Status Quo gedraaid. Er werd daar geen biertje besteld, maar een blad tegelijk en de jongens speelden luchtgitaar. Johnny raakte er bevriend met Klaasje van Belzen. Karel Brandes was weer een vriend van Klaasje.
 Johan Wattel was timmerman in de bouw en een bekende American Bar Ganger. Hij drumde à la John Bonham, van wie hij wel wat weg had. Anthonie van de Buuse studeerde psychologie. Een foto van Camus besloeg de gehele achterwand van zijn tuinhuis in de Griffioen. Anthonie speelde voortreffelijk fingerpicking gitaar. Johnny had veel bewondering voor die vaardigheid. Leo Pouwer is de broer van Huib Pouwer, de Dragonfly-drummer die de Stick & Stones Celestial Dreams voorgoed aan de wilgen had gehangen, naar later bleek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten